באופן עקרוני, על מנת שמתחם מסוים יוכרז כמתאים לפרויקט פינוי-בינוי, עליו להכיל לפחות 24 יחידות דיור קיימות. תמ"א 38/2 לעומת זאת, חלה על כל מבנה שהיתר לבנייתו הוצא לפני 1980 ומצריך חיזוק בפני רעידות אדמה ואשר ע"פ תוכנית בניין העיר (תב"ע) הקיימת, ושטחו 400 מ"ר לפחות (עיקרי ושירות).
מה הרוב הנדרש כדי להוציא פרויקט התחדשות עירונית אל הפועל?
בפרויקט פינוי-בינוי, נדרשת הסכמה של כלל בעלי הזכויות במתחם, כאשר התמודדות עם בעלי הדירות המסרבים לביצוע מצריכה פנייה לביהמ"ש בתביעה נזיקית נגדם, לאחר חתימת רוב של 67% מקרב כלל בעלי היחידות וכן 60% בכל בניין, ולאחר החלטת ועדה לאישור התב"ע.
בפרויקט תמ"א 38/2 די בהסכמה של 80% מבעלי הזכויות שמחזיקים ב-75% מהרכוש המשותף, על מנת לפנות בתביעה אל המפקח על הבתים המשותפים לאחר מתן החלטת ועדה על היתר בניה, אשר בניגוד לביהמ""ש מוסמך לחייב את המתנגדים להשתתף בפרויקט.
כיצד נדע באיזה יזם ובאיזה קבלן לבחור לביצוע הפרויקט?
המפתח להצלחה בפרויקטים של התחדשות עירונית טמון בבחירה בשותף נכון לדרך.
השותף הנכון הוא חברה גדולה ורצינית שמצד אחד מעניקה לכם אחריות וביטחון מרביים וכתובת אחת לייזום, תכנון ובנייה, מחויבת לסטנדרט הביצוע הגבוה ביותר ולעמידה בלוחות זמנים, חברה שהאיתנות הפיננסית שלה תאפשר לה להמשיך בביצוע וליווי הפרויקט לאורך שנים. ומצד שני חשוב שתהיה זו חברה ערכית, שמאמינה בשקיפות, באמינות, בשותפות ובאנשים. חברה שיש לה ניסיון רב בעבודה עם דיירים בכלל ובליווי בעלי דירות בפרויקטים של התחדשות עירונית בפרט. חברה שתעניק לבעלי הדירות שירות אישי וליווי צמוד לאורך כל הדרך ואת כל התמיכה שהם צריכים – עד כניסתם לדירה החדשה וגם שנים רבות לאחר מכן.
לא משנה במי תבחרו, אנו ממליצים לכם לבדוק היטב, מי השותף שאיתו אתם "מתחתנים": האם יש לו ניסיון בתחום ההתחדשות העירונית? האם הוא גם יוזם וגם בונה בפועל? מה הרקורד הפיננסי שלו? האם מתנהלות נגדו תביעות של לקוחות וספקים? איך נראים הפרויקטים שבנה אחרי מספר שנים, והכי חשוב – מה אומרים עליו הלקוחות שגרים בהם?